Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

ΕΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ

       

      Εικαστικές τέχνες είναι τόσο περίπλοκες και τόσο απλές ταυτόχρονα. Ο άνθρωπος έχει αφιερώσει χρόνια και χρόνια για να ανακαλύψει τον θησαυρό που κρύβει η καθεμία, από την μουσική μέχρι και την αστρονομία! Κάθε τέχνη είναι ξεχωριστή και για αυτό η ασχολία της με αυτή προϋποθέτει προθυμία για σκληρή εξάσκηση. 
Μια απεικόνιση των 7 καλών τέχνων.
1.Αρχιτεκτονική   2. Ζωγραφική  3. Θέατρο
4.Γλυπτική 5.Μουσική 6.Χορός
6. Λογοτεχνία 7. Εικαστική Τέχνη
        Μουσική, Γλυπτική , Θέατρο , Ζωγραφική, Αρχιτεκτονική, Λογοτεχνία και Χορός,οι 7 βασικές τέχνες που αποτελούν τις εικαστικές τέχνες. Μια από τις τέχνες είναι η μουσική. Μουσική είναι η τέχνη που βασίζεται στην οργάνωση των ήχων με σκοπό την σύνθεση, την εκτέλεση και την ακρόαση/λήψη ενός μουσικού έργου. Είναι γνωστή ότι η μουσική είναι υπεύθυνη να καλύψει τις ανάγκες του ανθρώπου για έκφραση των συναισθημάτων και για να απαλύνει την ψυχική του δυσαρέσκεια.Γλυπτική είναι η τέχνη της δημιουργίας-έκφρασης , με την βοήθεια εργαλείων που στο τέλος αποτελούν μια τρισδιάστατη μορφή της. Με την βοήθεια της πέτρας, μαρμάρου, ξύλου, ή πηλού , οι γλύπτες δημιουργούν τα λεγόμενα γλυπτά, που θαυμάζουμε στα διάφορα μουσεία ή στις επιδεικτικές εκθέσεις.Η Ζωγραφική είναι η μια καλή τέχνη και θεωρείται η τέχνη παραγωγής ή αναπαράστασης μιας πραγματικής ή φανταστικής εικόνας. Οι πρώτες ζωγραφικές απόπειρες φαίνεται να έγιναν πριν από περίπου 32000 χρόνια, με μέσα μόνο με κόκκινη ώχρα και μαύρο. 
        Το θέατρο είναι μια ακόμα πολύ σημαντική τέχνη του πολιτισμού μας.  Είναι η απόδοση ιστοριών μπροστά σε κοινό, με τη χρήση κυρίως του λόγου αλλά και την βοήθεια της μουσικής και του χορού. Μερικά είδη θεάτρου είναι η όπερα, το μπαλέτο, η κωμωδία, η τραγωδία και το σατυρικό δράμα. Το θέατρο είναι η σύγχρονη μορφή του αρχαίου διθυράμβου.Η Αρχιτεκτονική είναι μια ακόμα τέχνη δημιουργίας σε τρισδιάστατη μορφή. Γνωστή ως υλοποίηση κτιρίων και επιστήμη σχεδιασμού, περιλαμβάνει τον σχεδιασμό όλων των κτιρίων μέχρι και τον σχεδιασμό επίπλων και μικρών πραγμάτων. Ετυμολογικά, αρχιτεκτονική προέρχεται από τις λέξεις αρχή και τέχνη. Επιπλέον, η λογοτεχνία είναι η τέχνη του έντεχνου λόγου. Τα γραπτά και τα προφορικά κείμενα αποτελούν την λογοτεχνία. Η λογοτεχνία είναι γνωστή ως μυθοπλαστική γραφή ή ως κείμενο που προσφέρει << αισθητική απόλαυση>>. Τέλος, ο Χορός είναι μια μορφή καλλιτεχνικής και αθλητικής έκφρασης, η οποία γενικά αναφέρεται στην κίνηση του σώματος συνήθως ρυθμική και συγχρόνως με την μουσική. Υπάρχουν πολλές κατηγορίες  χορών από τους παραδοσιακούς, όπως οι Ποντιακοί, Θρακιώτικοι, Μακεδονικοί, μέχρι και τους σύγχρονους, όπως ο λάτιν χορός, ο μοντέρνος, το hip hop. 
          Οι τέχνες είναι απέραντες για να ανακαλυφθούν σε λίγο χρόνο και με λίγη κούραση. Για αυτό και από την αρχαιότητα, υπεύθυνες για κάθε τέχνη είναι η Καλλιόπη για την επική ποίηση  η Ευτέρπη για την μουσική, η Κλειώ της Ιστορίας, η Ερατώ της Λυρικής, η Μελπομένη του θεάτρου και πιο συγκεκριμένα της τραγωδίας, η Τερψιχόρη του χορού, η Θάλεια της κωμωδίας και η Ουρανία της αστρονομίας και της μαντικής. Αυτές είναι οι καλές τέχνες του πολιτισμού μας.

ΣΚΟΥΜΠΟΥΡΔΗ ΝΙΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου