Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Κολλάζ στον τοίχο του σχολείου




Η εν λόγο εργασία είναι βασισμένη στο Project της 2ας Λυκείου. Έπρεπε να πλαισιωθεί μία εικόνα η οποία ζωγραφίστηκε από την μαθήτρια Ναϊντή Δέσποινα στην   οποία απεικονιζόταν  μία κοπέλα και είχε ζωγραφιστεί με ασπρόμαυρο και γκρι χρώμα. Ξεκινήσαμε την εργασία παίρνοντας βιβλία του σχολείου, κόβοντάς τα σε διάφορα κομμάτια, σχέδια, σχήματα και μεγέθη διαλέγοντας εξίσου εικόνες αλλά και κείμενο δημιουργώντας με αυτόν τον τρόπο ένα είδος κολλάζ.

Η προεργασία μας ξεκίνησε κόβοντας τις εικόνες. Οι εικόνες που κόπηκαν και κολλήθηκαν ήταν με χρώμα οι περισσότερες. Το υλικό που υπήρχε στις εικόνες ήταν αφηρημένο αλλά αντίστοιχα και με συγκεκριμένο θέμα και τοπίο και τα περισσότερα κείμενα κόπηκαν από τα βιβλία της Φυσικής.

Έπειτα περάστηκαν κομμάτια του τοίχου με κόλλα από τον κ. Ζυρπιάδη και τα παιδία και ξεκίνησε η εργασία. Με κόλλα περάστηκαν επίσης και τα κομμάτια χαρτιού που χρησιμοποιήθηκαν στο οποίο βοήθησαν οι υπόλοιποι συμμαθητές μας. Η κόλλα η οποία περάστηκε ήταν κόλλα για ταπετσαρία (γλουτολίνη). Με κομμάτια από τα βιβλία καλύφθηκε ολόκληρος ο τοίχος στον οποίο είχε κολληθεί η ζωγραφιά. Τελειώνοντας πάνω από την εργασία περάστηκε πάλι κόλλα για να μην ξεκολλήσουν οι εικόνες και τα κείμενα. Η εργασία μπορεί να θεωρηθεί και ως ανακύκλωση του χαρτιού εφόσον χρησιμοποιήθηκαν παλαιά βιβλία του σχολείου μας. Καταλήγοντας είναι αξιοσημείωτο να αναφερθεί η άριστη συνεργασία των μαθητών με τον κύριο αλλά και μεταξύ τους. Η δουλειά ήταν αξιοπρόσεχτη και πάρα πολύ καλή.   










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου